Älskar Blocket

Idag regnar det äntligen och jag passar på att götta mig i mys med tända ljus och brasa i vedspisen. Det känns ju väldigt exotiskt i juni! Och så skönt att det regnar på alla odlingar.

DSC00607 DSC00609Men det jag egentligen tänkte skriva var hur mycket jag älskar Blocket! Kollar Blocket varje dag, mycket är ju skit, folk som försöker sälja fula saker till överpriser, men då och då hittar man riktiga guldkorn. Här ute är det bäst fyndchans under sommaren, när sommargästerna kommer ut och säljer av grejer från stugorna. Härom dan åkte vi till Väddö och köpte ett helt underbart toalettbord från 40-talet (som jag visar sen när jag fixat iordning) av ett äldre par från Hammarbyhöjden. Älskar att kliva in i folks liv sådär – de bodde helt magiskt vackert precis på klipporna med panoramavy över Ålands hav, och hade just tänt grillen på baksidan när vi kom. Vi snicksnackade lite, jag fick veta att kvinnans mamma hade köpt toalettbordet i Eskilstuna. Och så slog vi till på den här ljuvliga skänken eller vad man ska kalla den – den är en del av hennes föräldrars matsalsmöbel som de köpte när de gifte sig 1938.

DSC00602

Älskar färgen och motivet på framsidan. Just nu står den i hallen, vi får se om den kan stå kvar eller om det bli ivägen för vinterkläderna så småningom. Också väldigt nöjd med höganäskruset som jag köpte på loppis för en femtiolapp, och lupinerna som jag ryckte ur ett dike.

Nu ska jag och Bodil gå ut och gosa med våra två tama för som vi köpte igår – berättar mer om det senare!

 

One thought on “Älskar Blocket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *