Vad gör vi med all squash?

Varje år drunknar vi i squash, och varje år tänker vi att vi ska odla mindre nästa år. I år har vi bara en – EN – planta, och ändå händer det här:

Man vänder ryggen till och en squashjävel sväller till 8,1 kilo!!!! Jösses alltså.

När squashen är späd är det ju inga problem att använda den i sallader eller grilla den eller ha den i grytor och sånt. Men dessa bjässar?

Av dem gör jag squashgrund, inspirerad av Niklas Kämpargårds recept:

På en ugnsplåt lägger jag squasch (utan kärnhus och skal när det är en så här stor jäkel), tomat, lök, vitlök. Jag kluttar på några honungsklickar och ringlar över olja. Saltar och pepprar lite.

Sen får allt det göttiga rostas i ugnen i två timmar på 200 grader.

Sen mixar jag de rostade grönsakerna till en slät smet, som jag sen fryser in i lagom stora portioner och använder som bas till tex köttfärssås eller som pizzasås. Älskar att ha frysen full med halvfärdig mat! Dessutom helt producerad på gården, sånär som på olja och kryddor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *