Människofamiljen/kontakt

Sommaren 2014 flyttade vi från Stockholm till Lilla Ekens gård i Roslagen.

IMG_8192

Vi ville ha ett annat slags liv med mindre stress och mer tid för varandra, mindre förvärvsarbete och mer arbete utomhus, i naturen, med kroppen – för oss själva. Lilla Ekens gård är idag ett litet litet jordbruk med får, grisar, kor, höns, bin och grönsaksodlingar. Bloggen handlar om vårt liv som månskensbönder med fantasier om självhushållning och downshifting – och om lite annat också.

Jag: Anna Bratt
Frilansjournalist och skribent, bonde
45 år
Gillar: vin, musik, bra böcker och dåliga tv-program. Att vara utomhus i alla årstider och alla väder, slita lite och komma in och känna mig nöjd. Att producera mat till min familj.

Du når mig på brattannap(at)gmail.com eller 0735-318058.

Min man Jonathan
Ingenjör, månskensbonde
44 år
Gillar: avlopp och andra obegripligheter som det ändå är bra att någon gillar. Och att bygga och fixa och komma på fiffiga grejer. Gärna av sånt som andra kallar skrot. (Men det här på bilden är ingen uppfinning, han dammsuger upp glasspitter från gräset efter att jag tappat ett glas.)

Morris
24 år
Gillar: att spela datorspel och att hänga med kompisar. Bor i Stockholm men gör pliktbesök ibland.

(En gammal bild, vissa tillåter inte fotografering längre)

Sixten
15 år
Gillar: tv-spel, matte, schack och hundar.

Jonas
17 år
Gillar: tv-spel, historia, laga mat och djur.

Ines
13 år
Gillar: hundar, att rida och att vara med och hjälpa till på gården.

IMG_7782

Bodil
7 år
amstaff
Gillar: sorkar, pinnar, att bada och leka och gosa med barnen

11 thoughts on “Människofamiljen/kontakt

  1. Ha, ha, så glad jag är över att ha hittat hit! Vilken fantastiskt bra blogg! Lantidyll och självdistans i perfekta proportioner.

    1. Lantidyll och självdistans i perfekta proportioner – en bättre slogan än Från betong till fågelsång 🙂 Kul att du hittade hit.

  2. Kul att hitta hit. Vi gör liknande fast vi tog steget från Stockholm till en gård i Västernorrland. Men har släkten i Norrtälje.

    1. Hej! Vad kul, du är välkommen när som helst 🙂 Adressen finns under fliken ”Gårdsbutiken” (syns på bilden), och där kan du också se vad vi har för utbud just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *