2016 – Huset

Jag hade tänkt att jag skulle sammanfatta året i några inlägg under mellandagarna, men jag gjorde ved och låg i soffan och kollade på the Crown istället. Men här kommer förra årets husfix:
Året började med att jag slipade och oljade vardagsrumsgolvet. Det blev ett enormt lyft för rummet, så mycket ljusare och fräschare. Här är ganska mörkt eftersom två fönster vetter mot norr och ett fönster mot ett stort äppelträd. Tidigare var golvet fernissat (tror jag?), rödbrunt, blankt, slitet och ojämt.

img_4056

Sen byggde Jonathan bokhyllor och jag målade. Det blev så fantastiskt fint! Jag har inte visat före/efterbilder på rummet än eftersom jag inte tapetserat. Men nu finns tapetrullarna på plats, ska bara fixa lite annat först…

img_4763 img_4831

Sen fixade jag iordning gästrummet, vårt fulaste rum. Jag målade över de gräsliga tapeterna och piffade lite. Golvet och taket är fortfarande fult, men ändå en stor förbättring!

img_6568 img_6570 img_6571 När jag tittar på dessa bilder inser jag hur mycket det har slammat igen därinne nu, våningssängen är ett skrotupplag, och pysselhörnan, välorganiserad nedan, är nu en enda stor hög med bråte som burits dit från andra ställen.

img_6573

Sen blev det vår och sommar och det mesta hände utomhus. Men jag köpte ett köksbord på Blocket i alla fall och målade om, det blev väldigt fint!

img_8687

Sen började vardagen igen och jag möblerade om i arbetsrummet. Här ska snart göras om igen – klädställningen ska bort och en gästsäng ska stå där. I gästrummet ska Jonathans kompis bo ett tag, sen hoppas vi att vi får bli familjehem åt någon som får sitt tonårsrum där.

dsc00907

Medan jag var i Argentina – lägligt nog – installerades vår luft-vattenvärmepump. Det är en enorm befrielse att slippa den satans vedpannan, och dessutom ha en hygglig temperatur inomhus. Elräkningen blev tre gånger högre i ett nafs – men det kommer bli bättre när vi fått igång kaminen i hallen tror jag.

Ja, mer verkar inte ha hänt inne i huset i år. Men under 2017 ska vi alltså sätta in en kamin och måla i hallen och tapetsera i vardagsrummet. Det finns så mycket mer jag vill göra, men ja, tiden, pengarna, ni vet.

One thought on “2016 – Huset

  1. Så fint det blir med golvet och den enormt vackra platsbyggda bokhyllan! Bra idé att installera en kamin. Vi valde en äldre variant som vi hittade billigt på blocket med både fläkt och några täljstenar och den värmer kanske inte upp hela huset men en väldigt stor del. Tack vare fläkten så sprids värmen både långt och snabbt. Så nu eldar vi nästan varje dag vilket är både mysigt och gör under för elräkningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *