2017 – andra halvan

*Phu! Sorry för förseningen! Har kämpat med att ladda upp bilder i flera dagar nu. Snart får vi fiber här ute, då blir livet så mycket lättare!*

Juli. Lång skön semester för alla! Jag jobbade två veckor, men det märktes knappt. Jag minns sommaren som kall, men det syns inte på bilderna.

IMG_4684Vi åt en massa jordgubbar…

IMG_4691 Och regnbågsmangold!

IMG_5017Vi slog gräset i fårhagen, för fåren hann inte beta ner det ordentligt. Älskar att köra traktor (när den startar)!

IMG_4875

Och så köpte vi en massa hö till fåren inför vintern. Jag skulle så gärna vilja ta eget hö, men det är ju en jättegrej att investera i all utrustning. Inget man gör för nio tackor.

IMG_4715

Ines goasde med baggarna och sa varje dag att hon inte ville slakta dem. Men det gick bra när de väl åkte. Hon äter dem till och med.

IMG_4744 Nytt gäng kycklingar! Maskinkläckta den här gången – men det gör vi nog inte om. Himla bökigt är det, och så har de ju ingen morsa sen, så man måste ta hand om dem. Här är Kalle, som nu sprätter omkring som ståtlig ungtupp.

IMG_4777

Vi byggde också om pannrummet till hönshus – det blev så bra!

IMG_4687 IMG_4907 IMG_4923Och så köpte vi fyra gotlandstackor som är så fina allihop! Här är Doris, som redan från början stack ut som nyfiken och kelig. Det här är en klassisk fårbild!

IMG_4983Augusti. Vi gosade med baggarna. Det här goset ser nästan inte normalt ut (men de gillade det båda två) och dessutom visade Trunks snoppen! Kolla lilla pluppen mitt på magen under Jonathans armbåge.

IMG_5093

Jag och Sixten och Ines åkte till Kroatien och fyllde på med sol och värme.

IMG_5531

Vi gjorde honung också! Det var kul, men väldigt jobbigt att handveva den där slungan från 1950-talet. Burkarna gick åt som smör i solsken – vi skulle definitivt kunna sälja mängder av honung till vänner och vänners vänner.

DSC01860 DSC01884

Och långt in på hösten kunde jag plocka in såna här buketter! Så lyxigt. Annat än de vissnande hyacinterna som står på den platsen nu.

blommor

September. Då såg bakluckan ut såhär när man skulle till Stockholm och lastade gåbortpresenter!

IMG_6019

Och middagstallriken såg ut såhär – hemplockat, hemodlat, hemlagat, snudd på hemslaktat.

IMG_5962

Vi slaktade höns…

IMG_6041

… och satte vitlök.

IMG_6086

Oktober.  Det började lugna ner sig och vi avvecklade odlingarna för säsongen. Vi försökte slå ängarna, men traktorn krånglade så mycket så till slut fick vi betala grannen för att göra det.

IMG_6149

Och så satte vi två äppelträd i vår eftersatta trädgård. Jag har lust att ge den lite kärlek i år – lägga grusgångar (kommer inte hända men man kan ju drömma), bygga en vedbod (måste hända) och kanske plantera några pioner?

IMG_6186

Och äntligen hittade vi svamp, som alla andra suktat med på instagram hela hösten! Vi hetsplockade, åt och torkade mängder.

IMG_6310

Och jag åkte till Rom över en helg med mamma och syster. Vi drack prosecco, åt gott och såg en bråkdel av allt vi ville se. Måste åka tillbaka och se allt det andra!

IMG_6361November. Vi byggde om lilla ladan till fårstall. Det blev så bra! Nu har vi också ett smart system för boxar där vi kan stänga in tackor med lamm när de har lammat. Måste visa allt nån dag när solen skiner in genom gluggarna så det går att fota.

IMG_6482

December. Äntligen december. Jag älskar sommaren allra mest, med december kommer sen. En enda lång mysig upptakt till min favorithögtid julen!

DSC02080

I december blev vi också familjehem och fick ett barn till när Jonas flyttade in hos oss. Det är omtumlande men känns jättebra och han är ett så fint komplement till vår familj!

IMG_6952

Ja det var väl allt jag hade att rapportera från 2017. Snart får vi ta och drömma om 2018 istället!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *