Kategorier
Bin Lycka

Alexander Lukas-tur!!!

En gång satt Alexander Lukas, ni vet Kalle Ankas tursamma kusin, vid en å och metade och önskade sig en miljon. Samtidigt, långt därifrån, drog en tromb in över Farbror Joakims pengabinge. Taket flög av och alla pengar sögs upp i tromben, som drog vidare – och släppte en fet sedelbunt precis vid Alexander Lukas!

Lite så kändes det för oss igår. Vi har haft otur med bina – båda våra samhällen här hemma dog i vintras, och vi har bara en kupa kvar som står vid Jonathans jobb. Men igår när Jonathan klev ut ur ladan hörde han ett jäkla muller. Han tittade upp och såg ett stort svart moln, en bisvärm! Han följde efter den bort mot vagnslidret och såg till sin förvåning hur den flyttade in i en av våra tomma kupor!

Jag var där idag och la på en ny yngellåda så de har någonstans att lägga sina ägg. Det är verkligen väldigt många bin! Men de verkar snälla, attackerade mig inte alls fast jag var där och stökade. När man tar emot en svärm vet man ju inte vad man får, det kan vara jobbiga bin och de kan ha med sig sjukdomar. Men vi blev glada!

(När det blir för trångt i en bikupa drar bina upp en ny drottning, och den gamla drottningen sticker därifrån med ett gäng bin. Det är så de förökar sig i det vilda. Bisvärmen sätter sig någonstans, på en trädgren eller under ett tak eller nåt, som en stor klump med drottningen i mitten. Sen sticker några spanarbin åt olika håll och letar efter en ny bra boplats. Någon hittade vår tomma kupa och tyckte den var perfekt! Vilken fatastisk grej ändå!)

4 svar på ”Alexander Lukas-tur!!!”

Imorgon går första flyttlasset. Imorgon blir vi också lantisar, skärgårdsbor. Jag ska pyssla med naturvärden och blommor och trädgårdsstilleben och allt ska bli harmoni. Det ska inte bli bondgård, jag kan knappt ens ta hand om en tamagochi. Men kanske, kanske, i förlängningen, vill jag ha bin… (Obs att jag tackade nej till det där jobbet, och fick ett inne i norrtan istället.)

Va roligt för er! Hoppas turen vänder med en massa andra saker hos er också. Det är ni värda.

Njut av sommarn och moder jord. Ha en underbar midsommar ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *