Kategorier
Får Lycka

Äntligen regn

I morse vaknade vi tidigt av ett enormt åskväder, och det regnar fortfarande, det vräker ner! Ingen löjligt liten skur utan verkligen mängder. Regnvattentunnorna svämmar över, det forsar längs vägarna. Vilken enorm lättnad! Så fantastiskt att ligga i ett (relativt) svalt sovrum och lyssna på regnet och åskan.

Vi var helt oförberedda på denna lycka – SMHI menade fortfarande på morgonen idag att det skulle regna noll mm idag och de närmaste två veckorna. Nu räddar vi odlingarna, betet, skörden! I alla fall för stunden.

Tycker lite synd om lammen som går ensamma på baksidan av tomten och ropar på sina mamor, hoppas de inte blev skärrade av åskvädret! Vi fick göra om hämtningsproceduren ytterligare en gång igår efter att nio av tolv lamm rymt tillbaka till tackorna under natten. Vi kunde inte fatta hur de kom ut, förrän vi tog en på bar gärning, när han pressade sig ut i underkanten av grinden här:

Men nu har vi bommat, och det verkar som att alla är kvar! Vi har också stängt av den del av tackornas hage som är närmast lammen, så de inte kan och stå och gorma åt varandra på samma sätt.

PS. Jonatan ringde just och sa att två av tacklammen rymt tillbaka till tackorna inatt, helt obegripligt hur de tar sig ut! Men då får de stanna där. Uppenbarligen har de extraordinära rymmarskills (gotlandsfår är kända för det) och säkert kommer de lära de andra lammen alla knep om vi tar tillbaka dem till trädgården. Trist för deras mammor att fortsätta dia, men de slipper i alla fall bli betäckta av sina söner…

2 svar på ”Äntligen regn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *