Kategorier
Får

Äntligen avmaskning

Avmaskningsmedlet kom verkligen i fredags! Så vi ägnade kvällen åt att jaga lamm och får för att tuta i dem medlet. Ines antecknade vilka som fått och vilka som skulle få.

Så skönt, nu är fåren installade i tre dagar – den tid det tar för maskmedlet att döda både maskar och ägg – och det är tråkigt för fåren men mysigt för oss, för de blir väldigt gosiga av att stå där och ha tråkigt!

Så skön känsla att de blir parasitfria och vi kan släppa dem på helt rent bete snart! Då börjar den softaste tiden på fåråret, när man bara behöver kolla till dem ibland. De får ett härligt liv i en stor fin hage med både skog och gräs.

2 svar på ”Äntligen avmaskning”

Så härligt för er och för fåren. Dör parasiterna i vinterhagen då under tiden så att ni kan använda den igen sedan? Undrar en som alltid läser dina inlägg, men är så dålig på att kommentera, som alla andra…

Å vad glad jag blir, kommentera mera 🙂

De (flesta) dör efter en vinter, så egentligen ska de inte gå i vinterhagen annat än när det är minusgrader och det inte finns något bete. Den ska mest vara som en möjlighet att få röra sig lite, det är tråkigt för dem att stå på stall hela vintern. Det är ett himla meck med hur man ska göra med hagarna! Vi kommer nog att landa i något smart system, så småningom…

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *