Är typ en bonde nu

Hälsningar från årets intensivaste period! Så otroligt mycket att göra. Men det är kul! Och jag känner mig (typ) som en riktig bonde när jag går omkring här på gårn och gräver och tar hand om alla djur. DSC00577 Idag har Jonathan jobbat, och jag har fixat i trädgårdslanden – rensat ogräs, flisat flis till gångarna och sått och planterat ut en massa. Det har varit strålande väder och jag har till och med bränt mig lite på axlarna. Barnen har cyklat och hoppat studsmatta hos grannen och gjort vattenkanaler på grusplanen, hunden har skrotat runt och nosat på grejer och legat och jäst i solen på olika favoritplatser, som jordgubbslandet och halmbädden ovanpå potatisen till exempel.DSC00579 Vi gick en sväng till fåren. De flesta kommer fram och äter lite ur hinken nu, men det räcker med att man flyttar tyngdpunkten från ena foten till den andra för att de ska skena iväg helt panikslagna. Töntar.

(Allt det där svarta är för resten vildsvinsbök! De kan bokstavligen vända upp och ner på en hel åker på en natt.)

DSC00589 Häggen blommar hos oss just nu, och syrenen är på G. Det är så magiskt vackert och allt doftar så gott.

DSC00592Och här sitter jag nu med kvällsmackan och anstränger mig för att använda vardagsrummet mer. Fortfarande är vi knappt här fastän det är nyrenoverat och fint, vi sitter alltid i  köket fast det är jättesunkigt. Konstigt och obegripligt det där hur man bara trivs i vissa rum och inte i andra. Nåväl.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *