Årets bästa dag! Lätt!

IMG_8908

Helt slut efter en fantastisk dag! Första varma vårdagen, vi har varit ute hela dagen och jobbat, barnen har varit med oss och hjälpt till eller hittat på egna lekar, som ”korkade apor klättrar i träd”. Jonathan har byggt på växthuset, jag har bytt till sommardäck på bilarna och så har jag börjat fixa dörren som vi ska ha i badrummet. Jonathan åkte och köpte den på en herrgård och kom hem och se att den var 200 år gammal – men det vill han inte kännas vid idag. Hur som helst är den gammal, och den har varit målad i vitt, grönt, guldockra, grått och vitt en gång till.

IMG_8963

IMG_8913

Hela backen bakom vårt hus är gul, vit och blå just nu av vitsippor, blåsippor och någon gul liten blomma som jag inte vet vad den heter. Vi tog en fyrhjulingstur och letade efter grodrom (hittade inget, det är nog för tidigt), och då tänkte jag att man tittar på vackra saker hela dagarna här, det blir man nog lycklig av.

IMG_8929

Sixten plockade nässlor och gjorde nässelsoppa till förrätt.

IMG_8950

IMG_8977

Dagen avslutades med en lång fyrhjulingstur långt in i skogen tillsammans med grannarna för att lyssna efter ugglor. Vi hörde inte mycket, men det var så mysigt ändå att sitta där i mörkret långt in i skogen vid en liten brasa.

 

3 thoughts on “Årets bästa dag! Lätt!

  1. Fin dörr! Den kan säkert vara gammal, svårt att säga mer exakt från bilden men den dörrtypen var ganska vanlig från andra halvan av 1600-talet och fram till början av 1800. Skrapa inte bort mer färg än nödvändigt utan låt gärna en del av historien sitta kvar under nästa färglager… 😉

    1. Jag har läst på lite nu, och gångjärnstypen indikerar tydligen 1800-tal. Du har rätt om färgen – något ska ju finnas för nästa nyfikna generation att skrapa fram! Sparar även lite färg på gånggärnen som en hyllning till tidigare målare. Och en hyllning till mitt eget bristande tålamod med skrapan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *