Krattar i motvind mitt i livet

Idag har det varit så skönt väder, milt och soligt och nästan vårlikt. Jag och Ines har räfsat löv i trädgården. Jag hade inte ens tänkt på alla de där löven förrän jag fick för mig härom dan att de behövde räfsas bort. Sen har det regnat och jag har stört ihjäl mig på löven.

ines lövMen när vi var klara med halva gräsmattan började det blåsa, och att kratta i motvind visade sig vara rättså hopplöst. Dessutom rasar det ju ändå ner nya löv hela tiden…

löv

… så jag gick in och lagade coq au vin istället.

coq au vin

Men medan jag stod där och krattade tänkte jag på livet – det är sånt man hinner med när man krattar. Jag tänkte: om någon sagt till mig för tio år sen, när jag gick på JMK och festade och var singel, att jag skulle hamna här. Då skulle jag tamejtusan inte trott på det.  Men att jag nu går här och räfsar löv och njuter av att solen skiner och att löven och jorden och gräset doftar så gott. Det måste ju betyda att jag är medelålders.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *