Bokhyllorna!

Det är inte helt helt färdigt egentligen, det tar ju ett tag innan det sätter sig, liksom. Jag har mest kastat in grejerna.

Men här är i alla fall bokhyllorna! Jonathan har ritat och byggt, jag har målat (och bestämt). Vi har jobbat på lediga stunder ända sen nyår. Tyvärr visade det sig att det var svårt att fylla alla hyllor. Mina böcker räckte inte! Får väl köpa fler. Angenämt bekymmer ändå.

IMG_4977
Hyllan till vänster om man kommer in i rummet från hallen. Här finns förutom böcker skivor, skivspelare, spel och pussel.
IMG_4985
Skönt med en lucka för stereon pga är stor dammsamlare.
IMG_4979
Den högra hyllan. Här är det ännu glesare. Får hitta nåt att fylla gluggarna med.
IMG_4981
Det här vitrinskåpet behöver definitivt styras upp. Funderar på extra hyllplan av glas, ser löjligt ut med de där små grejerna på botten. Men det kommer bli riktigt fint så småningom!

Så fruktansvärt nöjd ändå! Nu när de är på plats ser det ut som att de alltid varit där, de passar så otroligt bra in i rummet. Och det känns inte alls mörkt här inne som förut, när golvet ljusats upp och vi har belysning i hyllorna.

Vi har en del annat fix kvar i vardagsrummet – tapeter och en taklampa, och så måste vi hitta en skön läsfåtölj eller två, lite beroende på hur vi möblerar. Får återkomma med före/efterbilder så småningom.

4 thoughts on “Bokhyllorna!

  1. Så fint det blev! Tycker iof det är snyggt med lite glest i hyllorna, då känns det liksom som att man ”får plats” om du fattar vad jag menar. Som att de inte hotar att trilla över en och mosa en. Lite min skräck att få en vältande bokhylla över mig… jag vet, knasig rädsla men icke desto mindre sann!
    Annars är det ju som du säger, ett angenämt problem 🙂

    1. Tack! Knasig rädsla – men logiskt, det vore ju skitfarligt. Min noja är att bli klämd mellan sånda där rullande bokhyllor som de har i arkiv… Håller med om att det kan vara snyggt med luft, men då måste det vara snyggt gjort, harmoniskt liksom med små symmetriska högar och stilleben. Här ser det mer lite tandlöst ut tycker jag.
      Fast allra finast är en bokhylla från golv till tak full med böcker i räta rader tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *