Kategorier
Gnäll Livet

Bu för vardagen

Egentligen älskar jag vardagen. Men vardagen i januari känns inte kul alls. Det är så grått och kallt och så otroligt långt till vår. Jag vill sitta i en bastu, ligga under ett täcke, kura framför en brasa, dricka vin, äta choklad, se på film, läsa en bok… och skita i allt annat.

En dålig bild, men jag blir så rörd när jag ser barnen komma knotande från skolskjutsen i skymningen, släpande på ryggsäckar och gympapåsar.

Min favorittidning sedan 30 år tillbaka, Kamratposten, har ett stående inslag i varje nummer: Bra och Bu. Jag snor deras koncept och applicerar på min vecka:

Bu för att det ska bli plusgrader och regn, att skjutsa barn till fotboll och tandläkare, att hitta på en ny middag varje dag, att göra mer ved, att gå upp på morgnarna och köra upp trötta barn. Och dessutom bu för att jobba!

Bra för att vi äntligen ska få ljuddämparen på bilen fixad så den slutar låta som ett jetplan, att jag ska på en trevlig jobblunch och en aw med en vän den här veckan, att jag ska börja på ett nytt roligt projekt…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *