Buenos Aires dag 10: Parker och candombe

På lördag förmiddag tog vi en promenad hemifrån till det närliggande Puerto Madero – ett helt ocharmigt område vid hamnen visade det sig. Lite Hammarby sjöstad sådär. Längst ut låg ett naturreservat för fåglar dit välbärgade Buenos Aires-bor verkar ta sig för att motionera. Vi hade tänkt oss att vi kunde sitta i skuggan under ett träd och glo på folk och fåglar och läsa lite. Men det såg ut ungefär såhär:

img_0975 Med en dammig grusväg som löpte runt hela fågelreservatet i solgasset. Istället tog vi en taxi till en japansk trädgård, det var mycket härligare. Kolla New York-känslan nedan! Som ett Central park i miniatyr.

img_0980

Och jakarandan (?) har börjat slå ut.

img_0978

Sen åkte vi till Palermo Soho som var helt galet, undefär som Covent Garden i London (inte marknaden men området) – hysteriskt mycket folk, butiker och cafér och barer. På något sätt rätt härligt ändå. Tydligen fotade jag ingenting där, förutom den här bilden från ett helt rosa ställe där Linda åt något nyttigt och jag åt något onyttigt.

img_0988

Det var väldigt varmt på dagen, säkert 30 grader, och på kvällen när vi gick ut för att käka middag var det fortfarande över 25. Den här bilden nedan är ju hela semesterkänslan sammanfattad tycker jag! Vi gick faktiskt tillbaka till ett ställe här i San Telmo som vi varit på tidigare, där maten var så himla god och helt opretentiös – jag åt en gryta med chorizokorv och Linda tog någon slags potatis- och osthistoira. El Refuerzo tror jag att det hette.

dsc01348

Sen åt vi glass på natten, för det gör man i Buenos Aires. Och dokumenterade såhär proffsigt.

img_1007Väldigt god glass i den här stan faktiskt!

Dagens höjdpunkt inträffade strax innan vi skulle gå hem – vi tog en liten sväng i området och ramlade rätt in i en candombe, som har rötter i den afro-urugayanska befolkningen, och som finns med på Unescos världskulturarvslista minsann! Kolla vad härligt:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *