Buenos Aires dag 4: La Boca

img_0694Idag promenerade vi ner till vårt grannområde La Boca, ett av Buenos Aires fattigare områden. Det var ordentligt nedgånget på sina håll, och vattnet nere i hamnen vid Riachuelo stank. Bland soporna simmade små sköldpaddor omkring.

img_0717Men i kvarteret kring gatan Caminito är husen målade i glada färger – och det har blivit en turistmagnet! Otroligt märklig stämning, det kändes som Gröna Lund, Christiania och Gamla Stan på en gång, samtidigt som att fattigdomen förstås inte försvinner för att husen är målade i glada färger.

img_0705 img_0707

img_0699img_0716Intill hamnen finns museet Proa, som har en fin takterass (och en intressant kaktus) där vi tog en fika. Bortsett från pustarna från Riachuelo var det fantastiskt härligt att sitta i solen och läsa en stund och få fräknar. Vi har haft lite otur med vädret hittills, men nu blir det bättre!

img_0729På hemvägen stannade vi på Hierbabuena, en restaurang och matmarknad med fantastiska juicer – jag tog en med spirulina och ingefära och allt möjligt nyttigt för att mota en förkylning i antågande.

img_0731

img_0733

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *