Kategorier
Buenos Aires

Buenos Aires dag 1: regn, revolution och rödvin. Och kikärtskorv.

Efter en resa på 21 timmar damp vi ner i ett mulet Buenos Aires igår på morgonen lokal tid. Efter att i sovit lite och tagit en dusch, och innan vi däckade vid normal middagstid för en Buenos Aires-bo, hann vi med att äta en kikärtskorv (som var mycket godare än den låter) och dricka en öl på Matambre som ligger några meter från vår port:

img_0604 Den här bilden nedanför skickade jag till Jonathan, men ångrade mig pga vill inte uppmuntra honom att odla i fula plastflaskor.

img_0610Vi gick en sväng för att hitta någonstans att växta pengar. Vi hade blivit tipsade om att ta med dollar hemifrån och växla på plats, men banker och växlingskontor var stängda för dagen och svartväxlarna som står på gatan, arbolitos (små träd?), gav oss en dålig kurs pga våra låga valörer – vi hade bara 20-dollarssedlar. Så istället knallade vi i duggregnet upp till Plaza de Mayo och kände historiens vingslag (eller, de enda vinglsagen vi kunde komma på var de från självständigheten 1810 och från Madres de la Plaza de Mayo som förlorade sina barn under militärdiktaturen).

img_0616 img_0613San Telmo, området vi bor i, har massor av antikaffärer. Vi kikade in och hittade bland annat dessa gräsliga tavlor. Ska bli så härligt att gå och snoka i de här butikerna!

img_0617 Sen åt vi middag på otroligt mysiga Cafe Rivas som också ligger nära oss.

img_0621Jag ångrar att jag inte tog med mig min kamera – istället tog jag värdelösa mobilbilder som dessa nedan:

img_0663Maten var bra, men det kanske ändå är mer ett ställe att gå och ta ett glas vin på, njuta av den snygga art deco-inredningen och live-pianisten som skapar mkt genuin stämning.

img_0660

Det är mysigt att resa med Linda – vi blev bästisar när hon började i min klass i sexan för 27 år sen. Vi pratar om livet, hur långt det är och hur det förändras och att vi inte längre är unga men det gör inget. Jag lägger med en bild på mig också för att man ser lite mer av den snygga resturangen:

img_0635

Idag ska det regna igen, och vi planerar att åka till världens näst vackraste bokaffär. Jag lovar att ta bättre bilder idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *