Kategorier
Får Livet

Byns historia

Alla andra har gått och lagt sig. Jag sitter framför brasan och äter upp resterna av barnens fredagsmys och läser boken om Söderbykarls socken, där vår by Ekebys historia beskrivs. Boken är väldigt, väldigt detaljerad – om jag vill kan jag till exempel få veta hur man anställde och avlönade organister och klockare i Söderbykarls kyrka förr. Jag hoppas på att hitta något om just vår gård, men hittills har jag inte kunnat identifiera den. Just nu bidrar jag ju i alla fall till byns historia med den här bloggen!

Idag har vi släppt ut fåren och lammen i hagen, de var så glada! Två lamm rymde bums genom stängslet, hoppas de slutar med det. Vi stängde in dem i fårhuset över natten (rädda för en närgången räv som ogenerat traskar omkring på gårdsplanen i dagsljus), satte upp värmelampan och gjorde mysigt.

Och så har vi börjat röja och rensa i stallet och magasinet för att göra plats för loppisen som snart ska öppna för säsongen. Jonathan är en saksamlare av rang – han hade säkert tio-femton kartonger med sig från Kärrtorp med ”bra att ha-saker”, som stått ouppackade i magasinet sen dess. Han var på mycket dåligt humör när han tvingades konfronteras med sakerna idag och ta ställning till deras framtid. Jag som älskar att slänga fyllde glatt säck efter säck.

Imorgon fortsätter vi röja, och jag ska försöka fota lammen i dagsljus!

 

2 svar på ”Byns historia”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *