Kategorier
Livet Lycka Slit och släp

Den befriande semesterstädningen

IMG_0175
Ättika – mirakelmedel! Det och såpa är på riktigt de enda produkterna man behöver i städskåpet.

Det bästa sättet att kicka igång semestern? Att städa från nio på morgonen till tio på kvällen! Vi har gått igenom varenda omöjlig dammsamlande hög (nåja, nästan i alla fall), bytt handdukar och lakan, vikt filtar, tvättat kuddar, sorterat tvätt, slängt mängder av skräp, gnuggat och fejat och dammat, och dessutom varit och storhandlat! Nu kan semestern börja på riktigt!

IMG_0179
Platsen där det alltid annars ligger tre dagars DN och oöppnade fönsterkuvert.

Jag har haft så mycket att göra de senaste månaderna att hemmet blivit alldeles försummat. Jag gillar inte alls det. Vissa har ju en förmåga att bara tänka bort det, men jag blir så otroligt stört när det är rörigt omkring mig. Nu går jag genom rummen och njuter, känner att axlarna sjunker en decimeter vid åsynen av de blanka golven och frånvaron av legobitar och vissna löv (varför ligger det alltid vissna löv i vårt hus?) och dammråttor.

IMG_0184
Ja, det är Jonathans partysombrero som ligger i gräset.

Grannen har tagit bort en massa jättestora träd. Flera gånger idag har jag lagt märke till nya utsikter. Här från altanen (nej, trädgården hann vi inte städa).

 

 

3 svar på ”Den befriande semesterstädningen”

Förstår den härliga känslan!
Med två små barn (äldre blev två i veckan) känns det som om jag lever i ett ständigt kaos. Nu hade vi kalas igår och städade riktigt ordentligt, så även om det ligger ett lager av nya böcker och leksaker på golvet, så vet jag i alla fall att golvet är rent där under:)

Tack för en jättefin blogg! Hamnade in här för några veckor sedan och fastnade. Nu kollar jag de flesta dagarna, om du skrivit något nytt.

Vad kul, välkommen 🙂 Det är knappt två år mellan Sixten och Ines, och den första tiden handlade det ju bara om överlevnad, städning fanns ju knappt på kartan. Nu roar de sig själva så jag kan städa när jag vill! Så håll ut 🙂

Svara

Att städa med barn i huset är som att skotta snö i snöstorm! Ibland känns det bara helt onödigt.

När barnen sen blir större (i mitt fall 16, 14, 10 och 8) och jag inser att de faktiskt (!!) kan städa själva så handlar städandet mer om att 1. Tjata på barnen att själva städa deras rum och sedan leka ”städpolis” och inspektera (jag vet, det låter kanske lite mer än en aning diktatoriskt men tro mig, det behövs!) 2. Delegera ut övrig städning på make och äldre barn. 3. Svära över att skorna står överallt innanför ytterdörren, stortera och ställa alla skor i skohylla och i prydliga rader. Färdig!

Sen kan jag ta mig en kopp kaffe sittandes i gungstolen på farstubron och tänka att städa – det gör jag imorgon!

Imorgon kommer nog om sisådär 8 dagar då min semester börjar – då gör jag som du -röjer hela huset som värsta askungen!!

Såpa används även i detta hus men tipsa gärna om hur du använder ättikan och andra bra städrecept!

Som alltid lika trevligt att kika in här!
Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *