Det här med kött

img_9933
Sirpa och min kompis Erica instagrammar sin nytagna groupie.

Jag är verkligen inte särskilt förtjust i kött. För mig skulle det inte vara någon större uppoffring att avstå, även om andra i min närhet skulle protestera högljutt.

Jag funderar ändå på att helt sluta köpa kött i butik. Då skulle vi äta vegetariskt och komplettera med eget lammkött och höna/tupp ibland, kanske något vildsvin om Jonathan någonsin börjar jaga, och så älg från jaktlaget som jagar på vår mark och nöt från grannen. Allt från lyckliga djur, rent kött utan tillsatser och minimalt med miljöpåverkan i form av tex transporter.

Jag köper en del skitkött som falukorv eller färdigköttbullar – men det är ju nästan alltid när middagen måste gå snabbt och man inte har en plan. Om jag istället gör en stor sats hemgjorda köttbullar i samband med att vi får en köttlåda från grannen och fryser in dem, så är ju det lika enkelt som att steka färdigbullar. Allt handlar ju som vanligt om planering och framförhållning.

img_0015
Sätter stort hopp till denna i min vegetariska matlagning. Blankens barn käkar ju vego, så då kan mina också göra det.

 

2 thoughts on “Det här med kött

  1. Jag tänker ganska mycket så där. Jag äter kött, för jag tycker att djuren är en viktig del i kulturlandskapet och kan inte tänka mig ett landskap utan dem. Men jag väljer att fokusera på det vegetariska, och så ha kött som ett komplement. Ganska små portioner, och inte alla dagar. Och så köpa så bra kött som möjligt (har ingen möjlighet till eget tyvärr). Och då tycker jag att jag har rätt att frångå det någon enda gång ibland, om det skulle vara för komplicerat av någon anledning.

    1. Helt rätt tycker jag! Och jo, vi kommer att frångå detta – till exempel bacon är svårt att vara utan tycker jag (och framför allt de andra i familjen som är besatta av carbonara).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *