Det växer lite i växthusen också

Varje år tror jag att vi inte kommer få några tomater och gurkor, men det blir ju en rätt bra skörd ändå. Jonathans uppfinning avloppsväxthuset funkar faktiskt rätt bra! Vi vattnar aldrig och plantorna står direkt i sand, all näring hämtas från (det renade) avloppsvattnet som filtreras genom sanden i botten.

IMG_5681

I år har vi försökt oss på lite exotiska grejer som inte gått så bra – den här kiwin (nedan) kanske inte är ett utställningsexemplar direkt?

IMG_5678 IMG_5679 Ej heller den här melonen – som förvisso är någon slags minimelon, men såhär liten ska den väl inte vara? Alldeles ensam är den också. Hur ska vi dela den i en familj på fem?

IMG_5674

Vinrankan planterade vi för två år sen tror jag, och i år ger den skörd! Sju druvor, vad jag kan se. Hoppas de hinner mogna innan frosten tar dem. Sen i framtiden när vi har vårt hembyggda finväxthus av gamla fönster, då flyttar vi vinet dit och av någon anledning tror jag det kommer att frodas där! Så att jag kan sitta under vinrankan och dricka te i en korgstol och lyssna på regnet som smattrar mot taket. Det kommer bli fint!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *