Diskbänksrealism

Här är alla bilder jag har tagit idag – ingen togs för bloggen, alla togs för Livet. Det osminkade livet en tisdag i januari. Innehåll: kräks, äktenskapligt gnäll och bokföring. Men det var ändå en mysig dag, konstigt nog!

Bilden jag skickade till Jonathan för att berätta att Ines fått kräksjukan.

Bilden jag skickade till Jonathan när jag upptäckte att han packat diskmaskinen full utan att starta den i morse – igen! Skilsmässovarning.

Bilden jag tog för att komma ihåg det här smarta äggtestet som jag såg på insidan av en äggkartong – det står ju inte precis något bäst före-datum på äggen vi får från hönsen så det gäller att hålla koll. Det har aldrig hänt att ett ägg varit dåligt, de håller många veckor och kanske månader, men bra att känna till testet om man är osäker!

Eftersom Ines var sjuk fick jag ändra planerna för dagen och satte mig vid skrivbordet för första gången på månader. Här var det kaos. Jag tog tag i bokföringen för Lilla Ekens gård, som fram till nu sett ut såhär:

Jag tejpade upp alla kvitton på papper och sorterade dem i datumordning, och det tog flera timmar.

När jag öppnade kylen för att börja med middagen tog jag en bild på den här halva vinflaskan som stått där sen nyårsafton. Den har väl surnat till odrickbarhet vid det här laget, men jag tycker det ser så trevligt ut med en öppnad vinflaska i kylen så den står kvar.

Sen fotade jag Sixtens hår för att visa honom hur märkligt spikrakt det var. Sixtens hår är extremt lättrasslat. Han har dreads en kvart efter att han borstat.

Dagens sista bild: Ines middag. Instruktionen var att vänta i tre minuter mellan varje ruta – det funkade, dvs hon spydde inte, och middagen räckte ända till läggdags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *