Egen mat

Vi har lååångt kvar till att bli självförsörjande, men idag har vi i alla fall ätit middag gjord enbart på råvaror från vår egen gård – och granngården.

IMG_0881

Vi hade sallad, potatis, morötter, rädisor, rödbetor och en stek gjord på Rilly, en kalv som levde sitt korta lyckliga liv på gården intill vår.

Vi plockade lite kantareller på dan idag och dem stekte jag i massor av smör tillsammans med tunt skivad squash och salt och peppar, otroligt gott! Fördelen med den här regniga sommaren är att det finns mängder av svamp – vi lämnar små kantareller och kommer tillbaka några dagar senare och plockar dem. Håller på att fylla frysen.

Så gjorde jag en så god och enkel örtolja; jag klippte helt enkelt en näve av varje ute i örtlandet (tror det var persilja, timjan, oregano och basikila), och körde i mixer tillsammans med rapsolja, salt och peppar. Det är höjden av lyx, något jag verkligen önskade mig när jag bodde i lägenhet, att bara kunna gå ut och hämta stora fång med färska örter till maten varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *