En effektiv lördag

Vilken bra dag vi hade igår – solen sken och vi hann göra så mycket! På förmiddagen utökade vi grisarnas hage eftersom grannarna önskade en bit av sin mark uppbökad. Grisarna var helt förfärade och vågade inte gå över gränsen där eltråden tidigare suttit, trots att vi lockade med en massa grönsaker och frukt. Till slut var det en som stack ut trynet och nappade åt sig något.

Sen bökade de sig in i den nya delen av hagen, de kanske inte ens märkte att de gick över gränsen eftersom de hade trynena begravda i jorden. Hur som helst är det så härligt att se dem böka och smaska!

Jag såg mig om i hagen och gottade mig åt allt de har; ny mark att böka på, en stor hage att skutta i, ett fint hus att sova i, sol och skugga på olika platser, vatten och geggamoja. Vad mer kan en gris önska!

Kolla på Pia här ovanför, vad fin hon är när hon är nybadad. Hon ser ut som att hon är doppad i choklad.

Sen åkte vi till vår bikupa som står vid Jonathans jobb (Jonathan har tagit den proffsiga bilden). Det är vårt enda levande samhälle eftersom de andra dog under mystiska omständigheter i vintras. Men det är superstarkt, vi la på en extra yngellåda så det kan växa ännu mer, sen tänkte vi göra några avläggare (alltså sno en del av bina med en ny drottning) så att vi får bin här hemma igen. Jag vill ha mycket bin och få mycket honung! Jonathan har tröttnat på bina, men planen är att jag ska ta över mer av arbetet med bigården.

När vi kom hem började vi rigga med stegar och grejer på taket till Morris hus, där vi måste byta en massa trasiga tegelpannor. Jättetråkigt jobb, men det kommer kännas så skönt när det är gjort och man inte behöver ha ångest för att det fina huset står och förfaller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *