En gråare fredagsmorgon

Det är så grått idag att jag var tvungen att tända ljus till frukosten. Jag dricker kaffe och försöker kvickna till samtidigt som jag planerar försådden. Fattar inte hur vi ska få plats med allt inomhus!

I morse vaknade jag av att grannen sköt en grävling precis utanför oss. Jag är trött efter att ha varit uppe och kollat till tackorna inatt, helt i onödan dock eftersom ingen har lammat än. Jag inser att jag gjort precis samma misstag som förra året när jag räknade ut lamningsdatumen – jag tittar på den enda tabellen som visar fel (Fåravelsförbundet, kom ihåg det till nästa år nu!), alla andra tabeller pekar ut idag som Bellas beräknade lamningsdag, och inte i tisdags, som vi utgått ifrån.

Igår var jag helt säker på att det hade satt igång för både Bella och Rut. Här ovan syns Bella ligga och stöna och flämta. Men jag har uppenbarligen svårt att skilja förvärkar från riktig förlossning, för det hände inget mer sen.

Men i morse gick Bella ifrån mitt i kraftfoderutdelningen, och det är otypiskt henne! Hon brukar klättra på de andras ryggar för att komma åt kornet. Det är ett tecken på att det är på G i alla fall.

Jag ska gå ut med hunden och kolla till fåren en gång till, hoppas att jag hinner till Norrtälje för att köpa vin och fredagsmys och såjord innan de sätter igång att lamma därute.

Sen tänkte jag städa, laga lammkotletter, simträna med Bodil och kolla på Our planet på Netflix med barnen.

Vad ska ni göra idag?

2 thoughts on “En gråare fredagsmorgon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *