Kategorier
Livet Odla

En paus

Livet under corona är en enda lång paus för många. För oss är det en paus från socialt umgänge och fritidsaktiviteter.

Men bortsett från det fortsätter ju livet på gården som vanligt. Eftersom Jonathan oftast jobbar hemifrån och vi i princip inte gör något annat än att vara hemma så får vi så mycket mer gjort än vanligt!

Just nu har det dessutom uppstått en paus för mig efter att fåren fåren gått på sommarbete och bara behöver tillsyn och gos och the occational flaska lammnäring, och innan Mållans kalv kommer och (det förmodade) mjölkningskaoset drar igång. Självklart finns det en miljon grejer att göra, men inget som är akut. Jag går runt och fixar och donar i min egen takt. Det är underbart.

Igår var Jonathan ledig och vi höll på med trädgårdslandet. Jag vet att det fortfarande är fult, men för mig blir det fint så fort jag börjar hålla på med det! Jonathan körde hästgödsel med skottkärran, jag grävde och rensade ogräs. Det syns inte tydligt på bilden, men vi har fyra höga ”pyramider” av störar där det ska klättra slingerväxter och olika ärtor och bönor. Det kommer se så fint ut i sommar! På eftermiddagen började det regna (som syns på bilden, som jag tagit från fönstret), och då gick vi in och gjorde te och låg och läste en stund.

Idag ska jag upp och titta till Mållan, åka till Ica och hämta grismat, vara hundvakt åt mammas lilla valp och samtidigt försöka laga taket på Morris hus och bygga ett staket…

Hoppas ni har det okej, att ni är friska, att solen skiner på er!

Ett svar på ”En paus”

Låter som ett underbart liv! Njut! Jag hoppas och tror att det är många som tänker efter lite i dessa tider, fasen- det går ju riktigt bra att inte shoppa/flyga/stressa runt! (Inget nytt för mig dock..) Kan inte hjälpa att jag tycker vissa saker med viruset är bra…fler köper svenskt t.ex. ??????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *