En perfekt helg

I lördags var vi inne hela dagen, småfixade och städade, hängde upp saker på väggarna och sånt. Jag var fortfarande svag efter en förkylning och tillbringade en del av dagen i sängen med Netflix. Jonathan blev rastlös såklart och gick ut och släpade runt lite grejer ute. Tre grannbarn tillbringade större delen av dagen i vårt hus – de lekte kurragömma och plockade fram en massa lego som alla hade glömt bort att vi hade.

Och jag började julpynta – jag stod inte ut längre i mörkret.

IMG_0395 IMG_0399

Igår var vi ute allihopa under de få ljusa timmarna. Vi var på ladutaket och rekade, och så tog vi en sväng med fyrhjulingen och kollade efter en bra julgran. Vi tänkte plocka ner två stora granar, göra ved av dem men spara topparna till julgranar – en till vardagsrummet och en till barnens rum. I år har vi plats för en riktigt fet gran!

IMG_6194 Barnen försökte sparka ner ett träd..

IMG_6197Och Sixten samlade grejer som han tänkte kunde bli bra färg att måla med om man malde det och blandade med vatten.

IMG_6180

Och så grillade vi korv till lunch.

En underbar helg; en innefixarlördag i lugnt tempo och en heldag ute på söndagen. Det enda som saknades var några vänner och ett glas vin, annars perfekt.

One thought on “En perfekt helg

  1. Fasen, jag blir alldeles sentimental av knasiga grejer när jag läser din blogg (påmindes om vår skogspromenad förra året med medföljande granmisshandel) + ångrar bittert att vi inte kommer till er till lucia. Vad otroligt mysigt det låter! Egenhuggen (?) gran i barnens rum, vilken idyll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *