En solig söndag

Söndagen blev en riktigt bra dag – årets första utejobbardag. Första t-shirtdagen, solen sken, fåglarna kvittrade och jag kände mig lycklig och gosade med fina fina Bella som nu blivit ensambarn.

IMG_3255

Nedanför syns Bella och Agneta, våra enda tacklamm. Vi gosar jättemycket med dem för att de ska bli tama, de kommer ju att få bo kvar hos oss och bli mammor själva nästa år. (Trunks tog ett dopp i höet och kom och la sig i fotograferingen.)

IMG_3258(Vi gosar för resten med bagglammen också fastän vissa säger att man inte ska det – men det blir inga avelsbaggar av dessa ändå utan vi slaktar dem ju i höst.)

Sen satte vi öronmärken på alla lammen, och det gick bra fast de sprattlade lite och jag blev helt blå av en blå desinfektionsspray som vi använde.

IMG_3265

De blev inte alls så arga och onda ut som det här lammet.

Och sen påbörjade vi påskens projekt: byta tak på lilla ladan/fårstallet. Brr vilka dåliga vibbar jag får av det här. Minns med fasa hur vi slet förra sommaren. Men det här taket är mindre och lägre – vi tömde hela ena sidan på tegel på en eftermiddag!

IMG_3271

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *