En underbar morgon strax före jul

Morgonen igår var så fin! Strålande solsken, massor av nysnö och behagliga tre minusgrader. Hunden var glad och vild och jag hade massor av utomhusbestyr. En sån där morgon då jag dröjde mig kvar och hittade på lite mer att fixa för att slippa gå in. Det var länge sen! Här är allt jag gjorde:

+Fyllde på varmt vatten i tacklammens och hönsens vattenbalja.

+Kollade att hönsen hade mat (det hade de) och om någon hade värpt (det hade ingen).

+Fyllde på hö hos tacklammen.

+Gick till fårens sommarhage – fåren har ju flyttat till vinterhagen nu – och samlade ihop det sista fina höet från deras höhäck och drog hem det till tacklammen. Det halvfina höet drog jag till grisarna.

+Drog fram nytt hö till fåren i vinterhagen. Kollade att de hade vatten inne i stallet.

+Knackade hål på isen i grisarnas vattenkar.

+Gav grisarna mat och en massa hö. De smaskade i sig en del och drog in en del för att bädda mysigt med.

+Skottade en gång i snön från huset till hönshuset, från huset till grinden, från grinden till bilarna.

Det tog en stund för Agneta att haja att hon måste vinkla huvudet för att komma åt maten i den nya höhäcken, men det löste sig sen. Fåren och grisarna går nu intill varandra, de står och glor på varandra en hel den genom staketet. Grisarna bäddar och gör mysigt. De har gjort ett dike längst in i stian där de ligger och trynar. Ofta ser man dem inte alls förrän de tittar upp. Nedan ytterligare ett försök att fota Dianas juver – som nu hänger och skvalpar lite.

Sen gick jag in och åt bullar och slog in julklappar och jobbade lite. På lunchen årets första skidtur. En fin dag!

Morgonen idag kommer inte bli lika fridfull, ska ta ner några stora granar tillsammans med Jonathan, aka slavdrivaren, och välja en fin topp till julgran. Men det blir fint det med! Hoppas vi hittar en snygg grantopp, det är så svårt att se nerifrån marken om toppen är fin, vi brukar få fälla några innan vi är nöjda.

One thought on “En underbar morgon strax före jul

  1. Vilken dag! Att vara ute i snön, pyssla med djuren och deras mat, åka skidor, äta bulle och slå in paket. Det låter oslagbart!!
    Och den första bildern fångar så fint den där intensiva skönheten som jag tycker att vintern bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *