Fem år senare: vardagsrummet är färdigt!

Jag kan knappt tro att det är sant. Men vardagsrummet är färdigt! Jag har slipat och oljat golven, Jonathan har byggt bokhyllor, jag har målat dem, och sen, till slut, efter 100 år, har jag tapetserat. Vi passade på att byta matta, soffor och matgrupp. Kolla vad fantastiskt fint det är, jag är så nöjd! (Ha överseende med lite sladdkaos och en malplacerad taklampa bara.)

Innan vi tar ett varv i rummet och kollar på allt, kolla in hur det såg ut när vi var nyinflyttade (och läs om vår målbild, som har förändrats en del…)!

Direkt till höger innanför dörren finns den magnifika kakelugnen. Vi älskar den så mycket!

Den ser ut som en… jag vet inte, vad ser den ut som ? Något från ett ryskt palats?

Här är dörren till Jonas rum och en mysig läshörna med en gungstol, en Gemla Isabella som jag hittade på tippen. Bästa sortens fynd – helt gratis och passar perfekt! Jag har bara rengjort den och lagt på ett fårskinn. Lampan har jag tillverkat av en lampfot och en taklampskärm. Den förra lampskärmen råkade ut för en omild behandling (av mig) och gick sönder.

Den här fina matsalsmöben – ett bord med två iläggsskivor och fyra stolar i mörkblå sammet – köpte Jonathan på Blocket för 200 spänn härom dan. Hurra! Sitter här nu och skriver, och det är så mysigt.

Jag snajdade till en liten julgrupp av några hyacinter och lite skogspynt som jag hämtade på hundpromenaden. Sen vi flyttade till gården är vi självförsörjande på julgranar och julgrupps/adventsljusstakspynt.

En till läshörna. Fåtöljen är faktiskt från Ikea, men fotpallen köpte Jonathan på Blocket till mig i födelsedagspresent. Det är en kamelsadel köpt i Egypten på 1950-talet. Rislampan i taket ska väck. Vi har fått en annan lampa av svärmor som ska sitta ovanför bordet.

En julstjärna från Ikea, ljusstakar från Pingstkyrkan, fotogenlampa från svärmor och en låda från Nilssons frisering i Rimbo, som kommer från min egen loppis som jag hade med en kompis förut.

Soffhörnan! Förut hade vi två bjässiga vita Howardsoffor (den ena står kvar ) mittemot varandra och tv:n på väggen där tavlan nu sitter. Nu sitter tv:n bredvid kakelugnen, bakom ryggen på mig när jag fotar här. Jag har länge förespråkat den här möbleringen, glad att jag till slut lyckats nöta ner Jonathan med mitt tjat. Det här blev så mycket bättre!

De två nya sofforna köpte vi i somras på en auktion. Det var 30 grader varmt och vi stod i solen i fyra timmar och väntade på sofforna – men det var det värt! Vi fick dem för 250 kronor.

Mattan köpte jag nyligen på min bästa butik i Norrtälje vid sidan av Pingstkyrkans loppis, Norrtälje begagnade hem.

Soffbordet från Ikea måste bort, ge mig gärna förslag på vad som kan passa! Svårt när sofforna står så långt ifrån varandra och alla behöver en avställningsyta för tekopp, vinlgas, fredagsmys osv.

Här syns den finaste soffan, jag älskar den! Den är väldigt skön och i toppskick. Tvättade kuddfodralen bara så blev den jättefräsch.

Ovanför lilla soffan sitter hemmets stolthet – en skolplansch som beskriver daggmaskarnas tillvaro under jord.

På andra väggen försökte jag mig på ett litet tavelarrangemang som inte blev helt lyckat faktiskt. Men den här lilla tavlan på Sixten som leker med geggamoja plus de två lampetterna från Rusta eller liknande blev ju jättefint! Tapeten gör hela skillnaden. Det är för övrigt William Morris-tapeten Honeysuckle.

Jag är så otroligt lycklig över hur fint det här rummet blev! Alltså på riktigt, jag blir pirrig varje gång jag kliver in, det är nästan pinsamt. Fram till nu har vi knappt varit i vardagsrummet, bara legat i sofforna och glott på tv. Men nu kommer jag att vara här jämt! HURRA!

3 thoughts on “Fem år senare: vardagsrummet är färdigt!

 1. 1. Tapeten är verkligen jättejättesnygg! Bra val.
  2. Kakelugnen ser ut som den som Camilla Thulin har hemma, där hon tar porträtt på sig själv klädd i sitt eget märke. Det är alltså en stor komplimang, jag har en crusch på Camilla Thulin.
  3. Chesterfieldsofforna, vad hände med dem? (Från tillbakablicken 2014.)
  4. Förlåt, men jag tror det skulle passa med ett soffbord från Dunke design. Kanske deras schack-bord.
  Glad fjärde advent!

  1. 1. Tack! Extremt nöjd.
   2. Ja! Googlade och den var ganska lik! Samma känsla.
   3. De fick ryka. De var för mörka och dystra. Sålde dem på blocket och köpte de två vita howardsofforna istället, vilket förstås var en miss på många sätt. Att leva på landet i geggamoja med barn och djur… Ja, sofforna var inte vita länge om man säger så.
   4. Ja säkert! Om man tar bort två nollor från priset, hehe 🙂
   Glad fjärde advent till dig å!

 2. Asså så sjukt fint!! Blir sjukt avis + vill gifta mig med dig, som vanligt. Jag är sämst på inredning men vill bara spela in att ha ett tillräckligt lågt soffbord så man kan ligga ner och kolla tv, men tillräckligt högt så man kan sitta och äta utan att få ryggvärk. Ca en decimeter högre än soffan kanske. Men satan så fint, och den där soffan dör jag av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *