Fler djurungar

Alltså den här årstiden är så fin! Nytt liv överallt! Lamm, kultingar (inte hos oss då, Monika kommer att grisa i månadsskiftet juli/augusti), kalvar (hos grannen) och nu kläcks våra kalkon- och hönskycklingar.

Deras duedate är idag, men redan i förrgår började en kalkonkyckling bryta sig ut. Det piper om äggen och de rör sig. Kalkonkycklingen slog hål på ägget på två ställen, men verkar ha dött därinne, vi har inte sett eller hört något av den på ett dygn nu. Däremot har en liten marankyckling tagit sig ut nu på morgonen:

Nej, de är ju inte gulliga när de är nykläckta.

Men om några timmar när den har torkat kommer den att vara en jättesöt liten dunboll! De får stanna kvar i kläckaren tills de är helt torra. Där ligger den som död och utslagen tills den plötsligt får ett ryck och börjar rumla runt och pipa som en galning. Jag hör den nu ända ner till köket fast den är på övervåningen. Jag inbillar mig att den letar efter sin förälder och får alltid lite hjärtknip tills det har kläckts fler och de blir ett gäng.

Imorgon ska Sixten praoa hos mig, vi ska rigga för kycklingarna i en låda med värmelampa, mat och vatten, och så ska vi hjälpa grannen att öronmärka sina griskultingar. Mysigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *