Kategorier
Renovering

Fönsterrenoveringen

Den går så segt. Jag jobbar ju i Stockholm och då blir inget gjort alls. Det som tar mest tid är att skrapa bort den gamla färgen, ta bort kittet och plocka ut fönsterrutorna. Jag tror att jag lagt kanske fyra-fem timmar per fönster bara på att skrapa. Sen är det ju extremt lång torktid på linoljefärg, två dygn har jag kört mellan varje strykning – och så tre strykningar per fönster. Per sida – insidan blir vit och utsidan ska ju målas kromoxidgrön.

Jag kladdar också ganska mycket, hur mycket jag än anstränger mig För att vara noggrann så råkar jag ändå slafsa till det titt som tätt. Inget blir perfekt. Tur att jag började med övervåningen ändå, så syns det inte så mycket utifrån.

Hur som helst, jag är klar med fönstren i sovrummet! Så skönt! Det blev jättefint!

4 svar på ”Fönsterrenoveringen”

Ja jättefint! och då känns det ju iaf ganska värt det. Tyvärr går det inte fortare eller blir roligare vartefter 😉 Har i efterhand ångrat att jag tog mig an fönstren, Johan har en mycket mer lämplig personlighet än jag för sånt här gnet..

Men du, byt färgfabrikat! Jag har bara väntat 12-18 timmar mellan strykningarna nu senast med Wibos färg.

1. Oh no, jag har utgått ifrån att jag skulle utveckla mina skrapningsskills så att det skulle gå fortare?
2. Skulle du verkligen stå ut med att Johan gjorde det? Tror det är ganska jobbigt för Jonathan att jag gör det, fast han säger (nästan) inget. Haha.
3. Tack för tips om märkesbyte, använder Ottossons nu och tycker dessutom att den är för tjock… Kromoxidgrön är väl kromoxidgrön oavsett märke eller hur?

Svara

1. Ja ok lite fortare går det väl, men inte så pass att det inte ff är jättesegt och tråkigt 🙂
2. Absolut, han skulle göra det jättebra, OM han faktiskt gjorde det! Förutom det som platsar inom könsrollerna tror jag inte Jonathan och Johan är så väldans lika…
3. Alltså.. det ska väl vara det, tror jag. Men vissa fabrikat använder inte ens kromoxid i den kromoxidgröna färgen, utan bryter en likartad kulör av andra pigment. Tydligen.. För säkerhets skull kan man beställa enl NCS, eller måla upp ett färgprov och skicka! Så har jag gjort. Ja Ottossons är väldigt tjock, och därför jobbig att måla utöver torkar onödigt långsamt!

Nä jag tänkte att det var du och Jonathan som var lika, och jag och Johan. Men du kanske inte är ett kontrollfreak som Jonathan, och Johan kanske inte är slarvig som jag – bara… glad 🙂
(Jonathan hälsar fö att han har fullt förtroende för mig när det gäller fönsterrenoveringen – och det borde han kanske inte ha…)

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *