Kategorier
Grisar Jul

Första adveeeent

På dagen fixade vi hos grisarna, och det var grått grått grått förutom i några minuter då solen bröt igenom för att förvåna alla. Sen blev det grått igen. 

Diana bäddar och bäddar, hon blir aldrig helt nöjd, bär in hö till grishuset och flyttar runt det. Hon har också hämtat några ganska stora grenar som hon tyckte verkade mysiga att bädda med. Vi hoppas att hon är dräktig men vet faktiskt inte. Hon har ju gått med galtar länge och grisar brunstar med tre veckors mellanrum tror jag – så är hon inte dräktig kanske det är något fel på henne? Men de hade det ju inte så bra heller, kanske slutade hon brunsta av stress eller matbrist.
Hur som helst har hon blivit en riktig surpuppa på senaste tiden, hon försökte bita Leif som var här och slaktade (kanske inte så konstigt, om hon kände på sig att han var grismördare), och har också markerat mot mig och Jonathan när vi varit inne i hennes hus och stört. Kanske är det tecken på att hon är dräktig? Eller så är det ett tecken på att hon är en surpuppa bara.

Monika däremot, som syns här ovanför, hon är en liten solstråle. Kommer alltid och vill bli kliad, grymtar förnöjt och rullar över på rygg så man kan klia magen ordentligt. Igår när Ines och Jonathan var i hagen kom Monika fram till Jonathan, gapade stort och visade en sten som hon hade på tungan. Jonathan tänkte att hon kanske ville att han skulle ta bort stenen, men det vågade han såklart inte, grisar kan bitas hårt! Flera gånger kom hon fram och gapade och visade stenen på tungan, och sen gjorde hon likadant till Ines flera gånger. Till slut spottade hon ut stenen själv och fortsatte böka som vanligt. Knäppis!

Jag och Jonathan stängde av hagen så att fåren får sin andel och sitt stall när de kommer till vinterhagen. Grisarna grottade ner sig i den nybädade stugan, och det såg så mysigt ut!

När det blev mörkt gick vi in och adventsfikade. Ines och jag gick på hundpromenad med pannlampa på lördagskvällen och plockade pynt till staken. Jonathan paxade att tända första ljuset, barnen tyckte att han var barnslig.

Sen bakade vi pepparkakor. Sixten och Jonas bakade bara pokemonfigurer, och Sixten googlade efter bra bilder att ha som förlaga.

Och jag ville bara baka grisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *