Kategorier
Skryt

Gården i skymningen

I helgen tog jag och Jonathan en kvällspromenad med hunden i hästhagarna, och då knäppte jag en bild av gården som man ser så fint härifrån. Borde ju ha gjort det en kväll med en fin solnedgång, men men. Titta vad fint ändå! Allt är vårt!

Allra längst till vänster skymtar grannens hus, sen kommer vårt magasin där jag hade min loppis förut, och där vi stöpte ljus under eventet i julas. Just nu finns där inget särskilt, kanske blir en gårdsbutik?

Nedanför magasinet syns Jonathans avloppsväxthus. Till höger om det skymtar man våra (sönderblåsta) kåltält, där har vi våra trädgårdsland.

Sen ser man Morris hus, det röda som är lite bakom det vita. Det är en jättegullig parstuga från mitten av 1800-talet (gissar jag), där all Morris bråte finns. Själva Morris bor ju i Stockholm nu. Det kliar i fingrarna på mig att inreda till gästhus!

Sen kommer vårt boningshus, det stora vita. Vilket fantastiskt hus det är! 160 kvadrat enligt mäklaren, men vi tror det är större. Älskar vårt hus! Om jag bara fick upp tapeterna i vardagsrummet någon gång.

Sen ser man våra två bilar där nere på gårdsplan, spännande. Sen den stora ladan/stallet. Den svarta delen av taket är det som jag har lagt. Därinne har vi mest prylar (bilgrejer, odlingsgrejer, biodlargrejer) och snickarverkstad, och i den bortre änden är fårens stall där de går medan de är på välkomstbetet. På logen har vi hö såklart.

Framför ladan syns ett litet hus, det är fårens vinterstall. På framsidan av det finns Jonathans första växthus, vars tak vi tyvärr var tvugna att ta sönder när vi reste byggställning där.

Det lilla gula till vänster om växthuset är grisarnas hus. Snart flyttar de (och huset) till nya hagen.

Jag älskar vår gård mer och mer! Går och myser över allt vi har gjort och allt vi kommer göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *