Kategorier
Ekologiskt Framtidsfantasier Natuuuren Odla Trädgården

Grannar is the shit

Vi har verkligen haft sån himla tur med grannarna här! Barnen har fått jättebra kompisar, Runar som bor intill oss har bott på vår gård (eller ja, då var den ju hans) i nästan hela sitt liv och vet allt vi behöver veta om huset och marken, och Micke på andra sidan oss har hjälpt oss med vedpannan, fyrhjulingen, diskmaskinen, ja typ allt egentligen.

Och idag kom äntligen vår granne Kristina som forskar om småskaligt jordbruk på SLU – fatta vilken guldgruva till ALLT vi behöver veta om vårt nya liv! Vi gick en sväng på gården och hon tipsade oss om en massa grejer –  till exempel har vi visst valt en dålig plats för äppelträden och potatisen, jorden är visst för mullrik just där.

IMG_7625

Lägg märke till Kristinas hund längst till höger – en helt outtröttlig varelse som störtade runt runt oss hela tiden. En hund måste vi nog ha rätt snart tror jag.

IMG_7638

Sen åt vi semlor, och just nu sitter Jonathan och gafflar med två gubbar från ett lokalt jaktlag och diskuterar utformningen på jakttornet han håller på och bygger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *