Kategorier
Jul Självhushållning

Årets gran hämtad

I går stack vi ut för att hämta en gran. Vi passade på när det för en gångs skull var uppehåll (även om vi förstås inte såg solen, mer än några förvånande minuter strax före nedgången). Som vanligt tog vi ner en stor gran – vi har massor av granar som vi vill bli av med – och tog toppen till julgran.

Som vanligt fällde vi granen rätt ner i ett hasselsnår, som vi kanske borde sågat ner innan vi fällde granen, men man hoppas ju alltid att den ska falla på ett bra sätt… Ja, så vi (Jonathan) fick ägna en halvtimme åt att såga fram granen för att vi skulle komma åt toppen. Jag hjälpte till en del men faktum är att jag fortfarande har ont i min stukade fot efter baggstångingen (ej undanflykt, helt sant! Jag köpte ett par stövlar på pingstkyrkans second hand som jag hoppas passar även på högerfoten, kunde inte prova högerstöveln eftersom foten fortfarande är så svullen).

Och titta vilket fin gran! Det syns inte riktigt på bilden, kanske togs den inte ur bästa vinkeln, men det är verkligen vår finaste gran hittills. Härligt! Nu står den på bron och doftar så fantastiskt. Är det kanske det bästa med hela julen – doften av gran? Längtar efter att ta in den i vårt nya fina vardagsrum, som jag kanske kan visa imorgon! Ska bara städa klart först.

Ett svar på ”Årets gran hämtad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *