Här fortsätter allt

Nu är det vår på gården. Igår kläcktes den första kycklingen, en liten höna om jag tolkat det rätt (tupparna har en ljus fläck på huvudet) och i morse vinglade en till omkring och pep i kläckaren. Vi hoppas på fler under dagen, det är egentligen idag som är rätt dag för kläckning.

Tackorna är jättetjocka – vissa så breda att de knappt kan gå. Första möjliga lamningsdag är nu på söndag.

Jag har förberett allt man kan tänkas behöva till lamningen – handskar, glidslem, rengöring osv. Hoppas att jag inte ens behöver öppna den här lådan i år. Förra året var lamningen extremt jobbig med en massa trillingar och fellägen. I år har vi många förstalammare, men hoppas det går bra ändå.

Kalvning om en och en halv månad – idag förkovrar jag mig i den här och lär mig hur man gör en smörstake (som den på bilden)!

I övrigt ska jag underhålla och utfodra fem barn (studiedag idag – en försmak inför förmodat stundande skolstängningar…), göra bokföringen och bara lyssna på lunchekot och inga extrasändningar eller presskonferenser på hela dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *