Iguazú nationalpark

Vi är tillbaka i Buenos Aires efter en helg i Iguazú nationalpark i Norra Argentina på gränsen mot Paraguay och Brasilien. Jag vet inte hur jag ska beskriva den här upplevelsen. Det var… ja, obeskrlivligt häftigt helt enkelt. Har aldrig sett något i närheten av detta.

img_0813 img_0834 Det känns redan helt overkligt att jag har varit där, när jag tittar på bilderna. Vi köpte en paketresa med flyg från Buenos Aires, transfer och guide båda dagarna, det var väldigt smidigt. Första dagen gick vi på den argentinska sidan och kom riktigt nära fallen. Vi tog en båttur nedanför också, och åkte in under några av vattenfallen. Sjukt läskigt och häftigt.

dsc01182Den andra dagen var vi på den brasilianska sidan, varifrån man hade den bästa utsikten och översikten.

img_0812Varning för ormar! I informationsbroschyren vi fick varnade de för att stoppa in händerna i hål (!), och om man mötte en puma skulle man ställa sig på en sten och göra sig stor och väsnas. Åååkej liksom. Men allt vi såg var några ödlor, fåglar, fjärilar och de otroligt söta quati, en sorts tvättbjörnar…

dsc01164

… som jagade i grupp och rånade turister på deras matsäck. De kunde både bitas och rivas, så vi passade oss. Men otroligt söta var de allt!

img_0810 Vi åkte också till gränsen mellan de tre länderna, där de två floderna Paraná (grön) och Iguazu (brun) möts. Här på andra sidan är Brasilien. Bilden på Paraguay blev så dålig så jag skippar att lägga upp den.

img_0807Puerto Iguazú var annars en himla ocharmig och fattig stad. Tur då att vårt hotell El Pueblito var fantastiskt fint! Verkligen mysigt och trevligt, lyxigt på ett härligt sätt, generöst och ja… trevligt.

img_0749 img_0748 img_0750

Det var 30 grader varmt och soligt också, det kändes förstås fantastiskt att gå i shorts och bada i hotellets pool den sista oktober.

Jag är så himla glad att vi gjorde den här utflykten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *