Ingen fulkorv – och ett otips

Igår ville Jonas laga korv stroganoff. Jag gick till falukorvshyllan i affären – men det fanns såklart ingen ekologisk korv på Ica Väddö (som är jättebra på allt utom ekologiskt kött). Jag tänkte att vafan, jag tar en konventionell jäkla falukorv bara den här gången. Jag plockade upp korven. Jag tänkte på våra glada grisar.

Och sen tänkte jag på de olyckliga grisarna som var i korven. På betonggolv, fastspända suggor, avbitna knorrar, koldioxidslakt och ångest.

Så jag la tillbaka den. Jag kunde faen inte köpa den. Jag har alltid valt kravmärkt när det har funnits, men nog har jag haffat en och annan vanlig korv när det inte funnits. Slut med det då, men faktiskt en helt logisk utveckling egentligen.

Och just det – det blev quornkorv i stroganoffen, och den var helt overkligt äcklig. Varning för den!

4 thoughts on “Ingen fulkorv – och ett otips

  1. Hur framställs det…? Menar du för att det är en artificiell produkt, eller hur man ska säga? Jag gillar quorn annars, brukar köra det istället för kyckling i wok eftersom kravmärkt kyckling är sällsynt och dyrt.

 1. Fast kan man kalla det artificiellt egentligen? Det är ju liksom svamp, som processas visserligen och sedan blandas med äggvita. Bitar och färs är okej men fileerna gillar inte jag, korv har aldrig prövats.

  1. Vet inte riktigt vad definitionen av artificiellt är… Råvarorna är måhända naturliga, men… manipulerade kanske? Jag vet inte. Gissar att argumenten mot quorn handlar om att det inte är en naturlig råvara.
   De quornprodukter som är goda är ju de man kan marinera med annat som smakar nåt tycker jag – antingen en sås eller en marinad/kryddblandning. Så jag håller med dig, bitar och färs funkar bäst.
   Sen är ju hela grejen med låtsaskött knäpp, när det finns så mycket vegetariskt som är gott. Men det är svårt med snabbmat som alla i familjen äter – eller när man vill laga en särskild kycklingrätt men det inte finns kravkyckling i butiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *