Kategorier
Inredning Shoppinglycka

Jag älskar Ikea

Nej jag vet att det är otrendigt att hylla konsumtion – särskilt nu inför black friday fylls mina flöden med uppmaningar till antikonsumtion. Och jag älskar att köpa begagnat, odla och bygga själv. Men jag älskar också Ikea! Jag gör verkligen det. Har alltid gjort.

Det är inte heller särkilt creddigt att älska det masstillverkade, o-originella som alla andra har. Men vet ni! Jag bryr mig inte! Faktiskt. Jag älskar att hitta udda prylar på loppisar, men det gör mig ingenting att en massa andra människor har prick samma Ikea-saker som jag. Har inget behov av att vara speciell på det sättet.

När jag var liten åkte vi till Ikea med mamma – det var inte ofta för vi var nästan alltid panka, men när det hände var det så magiskt. Vi tog tunnelbanan dit, och sen köpte vi mer än vi kunde bära och gick med svajande knän och skavande händer hela vägen tillbaka till Skärholmens centrum.

I alla fall! Idag var jag där och köpte stapelvaror som ljus och toaborstar, julklappspapper och lite sånt. Jag älskar att gå hela varvet på möbelutställningen och öppna lådorna i köken, provsitta i sofforna och pilla på allt. Och såklart hittar man ju en del fint och oemotstådligt som man inte visste att man behövde. Som detta moderna änglaspel – utan det irriterande plinget och med en liten räv högst upp, mitt i ett språng! Så ljuvlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *