Kategorier
Gnäll Hallen Kaos Livet

Jobbiga hallen

Alla hem har väl åtminstone en skräpsamlarplats. Vårt hus har flera – en på golvet i ett hörn i köket (eller på en stol om det råkar stå en där), en i vår garderob vid sovrummet, och egentligen är hela Sixtens och Ines rum en skräpsamlingsplats. Men den största skräphögen av dem alla är:

Jobbiga hallen! Vi har två entréer, det här är den mot baksidan, som också är en tvättstuga. I jobbiga hallen hamnar all möjlig skit som man lägger ifrån sig när man kommer in. Till slut, när högen blivit stor och ohanterlig, ger vi upp och bara fortsätter dumpa skit där utan att ens försöka tänka efter. Men så får jag ett ryck och röjer upp!

Men problemet med såna här skituppsamlingsplatser är ju att grejerna hamnar där av en anledning; de har ingen given plats. Så det slutar ofta såhär; allt ligger på golvet istället:

Jag vill bara slänga allt i en stor sopsäck! Eller egentligen önskar jag mig ett hem där varje sak har en given plats, och alla husets invånare lägger sakerna på sina platser. Tack på förhand!

2 svar på ”Jobbiga hallen”

Kolla Konmari. En jättebra metod för att få ordning i sitt hem. Först samla ihop alla saker som tillhör samma kategori, oavsett var i huset det befinner sig just nu, sen väja ut vilka saker man vill spara och inte vilka saker som ska rensas ut. Efter det steget, när sakerna har decimerats får varje sak en egen angiven plats. Revolutionerande för många när det gäller ordning i hemmet. Tar ett tag att göra klart men sen har man aldrig problem med skräphögar längre efte det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *