Julmiddagen är här!

Det har inte gått något vidare för vårt kalkonkläck – två av tolv ägg har kläckts. Det skulle kunna kläckas fler idag, men det känns osannolikt ändå. Och bara ett av de fem hönsäggen kläcktes – men egentligen behöver vi bara en hönskyckling, hens raison d’être är att uppfostra kalkonerna till goda fjäderfän (dvs lära dem äta och dricka).

En liten gynnare kom ett dygn före de andra och har redan fått flytta ut från kläckaren och ner i en plastlåda på golvet. Där rumlar den runt helt planlöst och plurrar i mat- och vattenskålar, eller ligger utslagen under värmelampan. ”Yolo”, som Ines torrt konstaterade.

I morse hittade Jonathan den halvdöd på rygg på fatet med vatten! Jösses alltså, de har inte mycket överlevnad i sig. Det blev en räddningsaktion med hårtorken, och sen låg den och flämtade under värmelampan i någon kvart innan den var på benen igen.

Om båda kalkonerna överlever blir det julmiddag för både oss och kompisen vi lånat kläckaren av. Jag tänkte ju fylla frysen med kalkonkött, men men. En julkalkon är ej fy skam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *