Kategorier
Kor Livet Lycka

Junikväll

Vilken pangsommar det blev helt plötsligt! 22 grader och sol är det visst som gäller, perfekt ju! Idag har vi badat i havet, ätit tårta hos min mamma som fyller år, badat i havet en gång till och sen ätit färskpotatis och halloumi (eg: eldost från Väddö Gårdsmejeri – älskar att handla produkter därifrån som färdats ungefär en halvmil från produktionsplatsen till vårt matbord), och se gick vi till kossorna.

Mållan har blivit väldigt misstänksam efter att hon var sjuk och vi höll fast henne och gav henne sprutor och mjölkade hennes ömma juver. Vi försöker återvinna hennes förtroende med äpple och kli.

Sen matade Jonathan grisarna i ett gudomligt ljus av något slag. Och sen gick vi och kollade in vårt nyslagna gräs.

Det var mer än det ser ut på den här bilden. Vi kommer få hö så vi klarar oss i år också.

Jonathan har snöat in på landskapsvård och håller på och röjer som fan i våra små skogsdungar på betet. Här var det mängder av sly för några veckor sen, nu kommer det bli fantastiskt fint! Tänk när marken är full av gullvivor och solen silar ner mellan träden. Där går korna och fåren och betar och gör fint.

Sen gick jag hem med min långa skugga, vattnade i trädgårdslandet och tog en dusch och hällde upp ett glas vin.

Försommaren är så fantastisk för att det fortfarande känns lyxigt att sova med öppet fönster och äta middag ute. Det är svårt att förstå hur man står ut på vintern i mörkret och geggamojan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *