Kategorier
Livet Mat Mys

Kalas

Idag har vi haft försenat kalas för Morris som fyllt 17 (!). Det är mysigt att ha kalas när man bor såhär – långt bort i ett stort hus med natur runtomkring. Gästerna stannar länge och man umgås på ett annat sätt än de hetsiga tvåtimmarsvisiterna som kalas ofta innebär.

När gästerna kom åt vi rotsellerisoppa med dessa tillbehör: sidfläsk, rosmaringremolata, chiliflakes och stekt rödlök. Bakade bröd med västerbottenost på också. Blev himla gott alltså!

IMG_2851Sen gick folk ut på promenad med barn och hundar, och Bodil kämpade hårt för att få fart på min syrras trötta mops Dolores.

Efter det fikade vi, och Sixten monterade sin egenpåhittade efterrätt: glass, popcorn och choklad.

IMG_2858

Den blev snygg och god!

IMG_2861

Vissa gäster stannade på en improviserad middag, och nu har Jonathan gått ut och satt sig i jakttornet (gulp, tänk om han skjuter nåt!). Morris ligger i soffan och kollar på nån serie på datorn, Sixten spelar tv-spel och Ines och Bodil sitter framför brasan och skriver önskelista till julen.

IMG_2868Jag passade på att möblera om lite i vardagsrummet när vi ändå dragit ut bord och så till kalaset. Snart är det dags för vardagsrumsrenoveringen (ja precis, det som jag kallade ”höstens projekt” förra hösten) – längtar!

IMG_2870

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *