Kategorier
Före/Efter Köket

Köket före/efter

Köket fixade jag redan förra vintern, men inte förrän nu har vi hittat rätt kökssoffa. Nu känns köket klart! Egentligen är ju golvet kvar att fixa, men konstigt nog stör jag mig knappt alls på den bubbliga plastmattan som numera även har färgfläckar eftersom jag inte brydde mig om att skydda den när jag målade. Jaja, nu tittar vi på köket!

Jag kom på i sista sekund att jag skulle ta före-bilder, därav stöket, öppen ugn och bortslitna luckor. Generellt kan sägas om det gamla köket att det funkade, men det var slitet och tråkigt.

Vårt nya kök är lika opraktiskt, men ombonat och vackert! Jag har målat alla köksskåp, skafferiet och bröstpanelen (och den skumma sponten på väggen bakom diskbänken och spisen) i en grön nyans som färgaffären hjälpte mig att ta fram, färgen finns i tapeten som syns snart…

Här ser vi den gamla lösningen med kylskåp och ett högskåp som skafferi. Drömmen var förstås ett riktigt hörnskafferi, så det byggde Jonathan, kolla bara vad snyggt:

Inspirerad av Karin och Carl Larssons färgglada hem har jag målat snickerier och fönsterfoder i en mörkgrön färg, vitt är för fegisar!

Den här tapeten har jag drömt om i många år. Pga att den var så svindyr hade vi inte råd att göra golvet sen, men det var det värt! Njuter verkligen av den, den står för 90 procent (eller 80 i alla fall) av mysfaktorn i köket.

Här har vi kökssoffan! Är så glad för den! Äkta shoppinglycka. 450 spänn kostade den på Pingstkyrkans loppis. Den är i lackad furu och säkert från 70-talet, ser ut att ha stått på nåt fritids med tanke på repor och fläckar. Jag skulle kunna slipa den och måla den med linoljefärg i en vacker nyans, men jag känner på mig att det inte kommer att hända. Mer min stil att slänga på några fårfällar, kuddar och filtar och bli skitnöjd.

Redahyllan som vi fått av svärmor är vårt shabby chicaste föremål. Men jag tycker det är så fint med den avskavda färgen ändå.

Kolla va, som ett dockskåp! More is more är mitt motto när det gäller inredning. Mitt kök är shakerkökets antites.

Det här soffhörnet har redan blivit min favoritarbetsplats. Sitter där i detta nu med tända ljus i fönstret. Jonathan brukar ligga på sofflocket när jag lagar mat, jag ligger här när han diskar.

Tapeten! Det är William Morris Golden lily i färgen green/red.
Undrar för övrigt vad som felas mina palettblad? Ger dem allt de ska ha men de vill ha något mer (eller mindre)?

Den här väggen hade jag ingen före-bild på. Här har jag satt upp äggskåpet (ett badrumsskåp med hål i hyllplanen så vi kan ställa ägg där), som knappt används eftersom våra nio hönor just nu ger oss ett ägg om dagen…

Och här har vi kylen och frysen, i lilla hallen utanför Sixtens rum.

Ja det var det hela! Är fortfarande så otroligt glad över köket, ett litet lyckopirr varje dag!

3 svar på ”Köket före/efter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *