Kategorier
Bodil Får Livet

Lägesrapport

Här är sista bilden på Bodil med reproduktionsorganen intakta! Nu är hon kastrerad och ligger i korgen vid kaminen med tratt på huvudet och surar. Vi gick en promenad i Haninge innan vi skulle in till veterinären, och Bodil ville hela tiden att vi skulle gå in i den här porten. Så knäppt.

Medan Bobo opererades försökte jag fördriva tiden i Stockholm, men det var inte lätt när det är november och rekommendationen är att inte gå in någonstans. Jag promenerade mest, och tittade in genom skyltfönstren på butiker och restauranger där det var helt tomt. Så märklig känsla, och lite läskigt. Såg flera taxichaufförer med munskydd som gick in och ut ur portar, gissar att de distribuerade covidtester. Det kändes så overkligt!
Vi lever ju i en bubbla här ute, allt är som vanligt hemma hos oss. Otroligt skönt samtidigt som det känns lite världsfrånvänt på något sätt.

Hur som helst, vad har vi mer gjort sen sist? Packat lammskinnen som ska skickas till garveriet idag – det är den i särklass äckligaste sysslan på hela bondeåret. Skinnen ligger saltade i två veckor efter slakten, sen skakar vi av saltet, viker dem och packar i en pall. Brr alltså. Men när de kommer tillbaka är de superfina i alla fall!

Jonas och Sixten är krassliga och vi har lyckats boka covidtester till i eftermiddag. Jag tror inte de har det, men man chansar ju inte! Det har varit flera fall i Jonas skola under hösten. Om de har det kanske jag också hade det i förra veckan..?

Idag ska jag städa och sätta i innerfönstren och flytta runt julstjärnor och adventsstakar i fönstren tills jag är nöjd. Ikväll blir det pyttipanna på rester, sen blir det fredagsmys och det är Jonas tur att välja film.

Ta hand om er allihopa! Tevlig helg.

2 svar på ”Lägesrapport”

Hej Anna !
Kom in på din blogg via Underbara Clara,
Alltid kul att följa nya bloggar som man känner är intressanta.
Vi letar oxså hus i Roslagen, Norrtälje – Väddö men har tyvärr inte hittat något ännu, men vi hoppas att det dyker upp under 2021.
Tack för att du delar med dig högt som lågt, det behövs i dessa tider.
Ha en fortsatt fin helg…

Hej, vad kul att du hittade hit 🙂 Väddö är så otroligt fint, vi åker alltid dit och badar på sommaren. Hoppas ni hittar ett hus!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *