Kategorier
Okategoriserade

Lammen flyttar hemifrån

Nu är det nästan tre veckor sen lammen lämnade sina mammor. De behöver avskiljas efter ungefär 100 dagar, när bagglammen börjar bli könsmogna.

Vi hade byggt ihop grindar till en inhängnad dit vi lockade hela flocken. Vi backade till djurtransporten (som Jonathan har byggt!) och började plocka ut först tacklammen, sen bagglammen. Det var väldigt roligt för mig som stod och vaktade dörren till transporten att titta på Jonathan när han red omkring på lammen därinne – de är förvånansvärt starka ändå.

Efter ett litet irriterande missöde där vi råkat sätta en tacka bland baggarna så hamnade till slut alla på rätt plats. Nästkommande dygn ägnades åt att fånga in rymmarlamm med mammalängtan, sätta upp nya eltrådar och täppa till rymningsvägar.

Tacklammen fick gå på baksidan av trädgården och äta all hemsk sly som växer där. Men igår började de skrika för de goda buskarna var slut och det fanns bara äckligt gräs kvar. Så vi hoppades att bandet till mammorna skulle vara brutet och att tackorna sinat ordentligt, och så lät vi lammen komma tillbaka till sommarbetet (inte bagglammen såklart, de går i hästhagen).

Här kommer Goliat. Så roligt att se när tackorna och lammen hälsade, de var vänligt nyfikna och nosade på varandra. Några lamm kände igen sina mammor och försökte dia, men det tilläts inte.

Stenen, hon är så söt med sin lilla kalufs.

Nu får alla tjejerna gå i sommarhagen tills baggen kommer i oktober, då får tacklammen som inte ska betäckas komma tillbaka till trädgården.

Vilken logistik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *