Kategorier
Katastrofer av mindre eller större omfattning

Läskigt väder

Det här sommarvädret är ju väldigt härligt, det är inte det. Bara det att det inte regnat på… minst en månad? Jag minns inte när det regnade senast. Och det är katastrof.

För oss innebär det att betet stannat av, vi måste panikstängsla en utbyggnad av hagen för att fåren betat ner den nuvarande – som vi i princip trodde skulle räcka hela sommaren. Dessutom, eftersom gräset slutat växa, verkar det bli väldigt svårt att ta hö som vi tänkt. Vi vill ta första skörd före midsommar, men då måste det regna för att det ska börja växa! Blir det ingen höskörd vete tusan vad vi ska göra. Det lär ju inte finnas mycket att köpa heller.

Men för oss hobbybönder är ju ändå problemen på hobbynivå, så att säga. Riktiga bönder ligger ju risigt till på riktigt, de drabbas hårt ekonomiskt.

Dessutom tycker jag att det känns lite otäckt med det här extremvädret – man är ju lite alarmistisk i klimatförändringstider – jag tänker på Kometen kommer, muminboken där en komet närmar sig jorden och hotar att utplåna den, det blir allt hetare, sjöar torrläggs och ingen förstår vad som händer. Så obehagligt!

Så nu dansar vi regndans hörrni!

2 svar på ”Läskigt väder”

Jamen precis! Hur gör man? Vi har två hagar som jag tänkte att fåren skulle beta av två veckor i taget och byta mellan dem. Men på en vecka har de betat ner den första och är redan inne på den andra hagen och gräset växer ju inte upp i den första hagen. Den tredje hagen ska ju helst vila eller grannens kor ska beta ner den så att det blir ett parasitfritt välkomstbete till nästa år. Hur gör man då???
Framför allt… för varje solskensdag så närmar sig den 3 månader långa monsunperioden som alltid infaller efter en värmebölja…

Ja så hopplöst! Fantiserar om att ställa ut vattenspridaren i hagen, haha. Buhu.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *