Kategorier
Får Livet

Lille gubben roddar lamningar

När jag tog in korna idag kände jag mig så lättad och lycklig, jag hade just rättat till ett felläge när Doris lammade (rumpan först, funkar ej, men jag fick fram bakbenen och halade ut den lille jäkeln). Jag tog en selfie i kvällsljuset och insåg att jag alltmer börjar likna en lustig liten gubbe?

Idag har vi haft gäster med social distans – fikat ute, grillat och ätit ute, bara varit ute hela dagen. Det var mysigt för det mesta, utom när det började snöa till kaffet… Så märkliga tider nu, jag undrar så på vilket sätt världen kommer att förändras av det här. Varje gång jag blir irriterad för att jag inte kan åka till Stockholm och ta ett glas vin med en vän försöker jag tänka på att människor dör och lider, och att en miljard människor beräknas sjunka ner i djup fattigdom. Vi har det så fantastiskt bra, är ju knappt ens berörda.

Hur som helst, lamningen var det! Nu har sju tackor lammat, fem eller sex (vi misstänker att en går tom) återstår. Hittills har vi fått 19 lamm – alla har fått trillingar utom Annika och Felicia som är en annan ras. Så hopplöst! Imorgon ska vi sätta upp lammbaren och hoppas att vi kan få dem att dricka från den i år.

Nu ska jag titta på The Plot against America, hejdå!

3 svar på ”Lille gubben roddar lamningar”

Hej hej! Hittade hit idag! Orkar inte med Instagram längre (vill läääsa) och det ena leder till det andra när man börjar söka på självhushållning å annat. Underbar blogg, jag har massor å göra men har suttit här en timma nu…mycket inspiration! Vi har hus och stuga men det blir ett flängande som jag börjar tröttna på så funderingar finns på ETT vackert hus på en vacker plats (ska bara övertyga mannen om att överge sina nuvarande odlingar för nya…). Så länge kan jag hänga här och bli inspirerad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *