Ljuset i tunneln

Under lamningen blir hela livet upp och ner. Vi vacklar omkring som zombies eftersom vi är uppe och vakar på nätterna, hemmet förfaller och barnen äter Gorby’s till middag. Igår fick jag i alla fall sova större delen av natten, och sen jobbade jag i Stockholm på dagen – medan Jonathan roddade tre lamningar, totalt sex lamm!

Absolut gulligast just nu är Elis och Elias, Lilla Mys helt identiska små bagglamm.

Hittills har vi fått fyra baggar och sex tackor – av vilka fyra är renrasiga gotlandsfår. Perfekt för oss som vill utöka besättningen och satsa på gotlänningar. Suffolkfåren, som är en köttras, har fått flest baggar, utmärkt eftersom de kommer gå till slakt. Otto, vår förstfödde, är renrasig gotlandsbagge. Om han blir fin och bra tänkte vi försöka sälja honom som avelsbagge.

De stora barnen, som är runt en vecka gamla nu, har fått flytta med sina mammor till välkomstbetet, medan de nyfödda fortfarande står i lamningsbox – varje tacka står med sina lamm i en egen box i några dagar för att de ska knyta an ordentligt och man ska se att allt funkar med diandet.

Här ovan syns Felicias tvillingar Ingela och Ingvar ta sina första tvekande steg utanför stallet. Nu när de vant sig är de hur kaxiga som helst, rusar runt i hagen och klättrar på stenar.

Nu hoppas vi bara att det går bra för stackars Doris, som är sist ut. Hon har haft ont och mått dåligt i säkert en vecka – gått undan och verkat låg.

Sen kan vi pusta ut!

2 thoughts on “Ljuset i tunneln

  1. Vilka finingar 🙂 Så skönt att det verkar ha gått bra med alla lamm. Hoppas det går lika bra för Doris. Vi fick våra första lamm nu i dagarna och det är verkligen en härlig känsla när ett nytt litet liv föds fram. Bra beslut att behålla gotlandsfåren de är verkligen fina. Lite tråkigt att alla lamm blir lika svarta… det ser så mysigt ut när de ser olika ut tycker jag.

    1. Ja det har jag också tänkt på, haha – det är ju spännande att se hur lammen ser ut. Inga överraskningar med gotlänningarna… Men de är så härliga tycker jag – nyfikna och sociala och så vackra med sina långa ben och silvriga lockar 🙂
      Hoppas resten av er lamning går bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *