Loppisfix och hönsattack

Gaaah, så mycket att göra nu! Jag låg ju sjuk hela den här korta veckan, sådär svinsjuk så man bara blockar ut alla måsten för att man ändå inte kan göra nåt åt dem. Så nu när jag (typ) är på benen är det så mycket att ta igen. Jobbmässigt förstås, men också med loppisen, odlingarna, fåren…

Idag gjorde jag i alla fall ett ryck med loppisen. Det tar otroligt lång tid att packa upp, sortera, torka av och prismärka allt. Men det är kul, och vi har verkligen fina grejer:

IMG_6748 Backelitbestick till exempel! Jättemånga i toppskick!

IMG_6747 De här kryddburkarna till höger är jag så sugen på att behålla själv, de är så satans snygga. Men jag behöver dem faktiskt inte.

IMG_6751 Jag vet inte vad jag ska säga om den här skylten. Den satt i min kompis och loppiskollega Karins hus när de flyttade in. Det är typ carpe diem med alldeles för många ord.

IMG_6775Nu kommer ju solen att skina på lördag över oss på Skarbergavägen 55 när vi har öppet mellan 10 och 15, men när det regnar blir det himla mysigt med de här kuörta lyktorna.

Vi har också hunnit fälla några björkar, snickra bikupor (Jonathan) och titta till hönsen idag. Någon har värpt ett väääldigt konstigt ägg.

IMG_6759 IMG_6761 Och Jonathan blev halvt ihjälpickad av Lillsvans som ligger och ruvar, när han rotade runt i redet efter nylagda ägg – de gör ju ofta så att de fortsätter värpa där en ruvar, och risken är att det blir för många ägg, så att Lillsvans inte kan ruva alla ordentligt. Eller att hon reser sig när de första kläckts och de andra stackarna som bara är halvt utvecklade ligger kvar och dör…

Hur som helst blev Jonathan ordentligt pickad, trots att han hade med sig en pastatallrik som muta.

IMG_6769Tänk att Chaplin här på bilden var en sån här liten dunboll för bara några månader sen.

Imorgon ska jag upp tidigt, jobba en stund, städa här hemma och fixa klart det sista på loppisen – för på lördag smäller det! Som sagt. Vi ses då!

 

 

2 thoughts on “Loppisfix och hönsattack

  1. Vi får se om jag vågar mig ut dit med min 5-åring, vi har ingen bil utan åker kommunalt och måste sedan gå 1200m, så vi får se om orken finns 🙂
    Det ser jättefint ut

    1. Ojdå, ja det kanske blir jobbigt i solgasset… Hoppas ni kommer en annan gång om ni kan tigga skjuts av nån 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *